Haukilahden Helmi

Esbo Marinklubbs vackra restaurangbyggnad fick det nya namnet Haukiladen Helmi (sv. Gäddvikens pärla) eftersom det beskriver vad byggnaden är.

Börja arbeta hos oss!

Vi söker gedigna experter till både köket och salen.
Skicka information om dig sikke@haukilahdenhelmi.fi

Men också den vackraste pärlan kan tappa sin lyster, så vi gav byggnaden och även köket ett ansiktslyft.

Inredningen har ritats av inredningsarkitekten Ilkka Mälkiäinen. Allt inom byggnaden har förnyats ända upp till taket och även uteserveringen har fått helt nya möbler. Men nog om detta, var och en kan själv testa hur bekvämt de sitter i de nya stolarna.

Ammi Karppinen sköter restaurangchefens viktiga uppgift. Hennes sprudlande humor, stresstålighet och långa erfarenhet av restaurangbranschen garanterar att min vision om bra service förverkligas varje dag.

Köksmästaren Tero Nummelin ansvarar för köket. Hans meritlista är för lång för att återges här. Våra gäster får smaka på pärlor från land och hav. Menyn är mångsidig och varierande, eftersom menyn lever och förändras med säsongen och ibland kanske också beroende på havsvindarna.
Vårt vinsortiment har sammanställts för att på bästa sätt passa ihop med kökets läckerheter.
Visst är det alltid spännande att öppna ett nytt ställe, men jag är säker på att ni kommer att älska er pärla, som vi har skapat med stor vision och stort hjärta.
Vi gör vårt bästa och jag tror att vi snart kommer att vara bästa vänner, och vi kommer att njuta av det här och av de kommande säsongerna tillsammans!

Restaurangägare

Sikke Sumari

FÖRRÄTTER

 

Kallrökt gädda och wasabimajonnäs M,G 

Vattenkrasse, rädisa och rättika

17

 

Scampi-ceviche M,G

Scampi marinerade i ”tigermjölk” serverat med rödlök och krabbkex

17

 

Helmis pumpasoppa L,G (VEG)

Fluffig pumpasoppa med chili-kokossås och marinerad pumpa

17

 

Rillet av hare och brioche L

Picklad säsongens svamp och krusbärskompott

17

 

 

HUVUDRÄTTER

 

Confiterad fänkål & rödbeta M,G

Böngryta och gulbeta

22

 

Svamprisotto VL,G

Risotto på säsongens svampar

24

 

Dagens fisk L,G

Potatisterrini, morotspure och hummersås

29

 

Rygbiff och brisket L,G

Mandelpopatismås och rotfrukter

32

 

Hamburgare L (G) 

Biff av inhemskt nötkött 180 g eller vegetarisk biff, mature cheddar-ost, salsa på färska tomater, majonnäs med ancho chili och rucola

24

 

 

SIDORÄTTER

 

Grön sallad 

6

 

Pommes frites & majonnäs med ancho chili M,G 

6

 

Brödkorg & husets smör L

3

 

 

EFTERRÄTTER

 

Morotskaka L 

Morotssylt och färskostsorbet

12

 

Körsbär, körsbär & körsbär  L

Körsbärsskum, körsbärssorbet och körsbärs-tuileflarn

12

 

Crème brûlée med hasselnöt L,G

Äppelsorbet och äppelkompott

12

 

Ostbit med sylt

7

Mousserande

12cl/fl.

Ferghettina Franciacorta Brut, Italien
86

Flors Blanques Organic Cava, Spanien
9 / 50

Passione Sentimento Prosecco Rosé, Italien
9 / 50

Passione Sentimento Prosecco, Italien
9 / 50

Champagne

12 cl/fl.

Taittinger Brut Resérve, Frankrike
15 / 89

Taittinger Prestige Rosé, Frankrike

135

Taittinger Millésime Brut 2014, Frankrike
130

Vita viner

16cl/fl.

Cesari Pinot Grigio delle Venezie 2020, Italien

Pinot Grigio

torr, syrlig, päron

 10 / 48

 

Weinrieder Grüner veltliner klassik 2019, Österrike

Grüner veltliner

torr, elegant, mogna äpplen

12,50 /  56

 

Villa Maria Earth Garden organic

Sauvignon blanc, 2020, Nya Zeeland

Sauvignon blanc

torr, syrlig, fruktig

14,50 / 68

 

Jakob Jung Riesling classic 2020, Tyskland

Riesling

halvtorr, syrlig, mineralrik

14 / 65

 

Elena Walch, Ewa Cuvée, Italien

Gewürztraminer, müller thurgau, chardonnay

Torr, livfull, blommig

15 / 70

 

Garganuda Soave 2019, Italien

Soave

torr, mogen apelsin

13,50 / 62

ROSÉVINER

16cl/fl.

Porta del Vento Maque Rosato, Sicilien
Perricone
Torr, fyllig, körsbär
11,50 / 50

Fleurs De Prairie, Frankrike
Grenache, cinsault, syrah
Torr, jordgubbe
12,50 / 56

Himmel Pink Riesling, Tyskland
Riesling, pinot noir
Relativt torr, persika
14 / 60

Röda viner

16cl/fl.

Monteversa Rosso di Versa 2014, Italien

Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet frank

medelfyllig, balanserad, kryddor

11,20 / 50

 

Labrune Et Fils, Frankrike

Pinot noir,

medelfyllig, mjuka tanniner, bärig

10 / 48

 

Cave De Tain Crozes-Hermitage

Vin Biologique 2016, Frankrike

Syrah

Medelfyllig, mjuka tanniner, söt kryddighet

12,50 / 56

 

Dettori Renuso Rosso, Sardinien

Cannonau, Monica, Pascale,

fyllig, mjuk, lakrits

14 / 65

 

Villa Calicantus, Soracuna,

Bardolino classico 2019, Italien

Corvina, Merlot, Molinara,

medelfyllig, färsk, jordgubbe

62

 

Ser Lapo Chianti classico riserva 2015, Italien

Sangiovese, merlot

Fyllig, mjuka tanniner, fräsch bärighet

15,50 / 72

 

Ca´ Di Pian Barbera d´asti 2017, Italien

Barbera

fyllig, syrlig, choklad

80

 

Hispano+Suizas Bassus 2018, Spanien

Pinot noir

fyllig, sammetsmjuk, mustig tranbärssylt

85

 

Dessertviner

8 cl

Braida Brachetto d´acqui, Italien
Brachetto, makea
Mousserande, röda bär
8

Graham´s 10 yo old tawny port, Portugal
Söt, fruktig, mjuk
13

Läckerheter från källaren

Taittinger Comtes blanc de blanc brut 2007
Chardonnay
Mycket torr, fyllig och riklig, rostad nyans
230

La Chablisienne Chablis Les Preuses
Chardonnay
Mycket torr, syrlig, mogen frukt
130

Lunch 3.-7.10

Kl. 11.30-15.00

HELMIS LUNCH

förrättsbord, soppa, husmanskost och kaffe/te

19

SOPPLUNCH

förrättsbord, soppa och kaffe/te

15

 

HUSMANSKOST

MÅ–ON

Burgundygryta med ris l,g

eller

Kryddig böngryta med ris l,g

 

TO–FR

Stekt strömming, kaprissmör och potatispyre l,g

eller

Friterad tofu, chilisås och rostade rotsaker l,g

 

 

Soppa

Må: Svartrots soppa l,g

Ti: Karljohans soppa l,g

On: Batat-ingefära soppa l,g

To: Chili-majssoppa l,g

Fr: Gräddig jordärtskockasoppa l,g