Haukilahden Helmi

Esbo Marinklubbs vackra restaurangbyggnad fick det nya namnet Haukiladen Helmi (sv. Gäddvikens pärla) eftersom det beskriver vad byggnaden är.

Börja arbeta hos oss!

Vi söker gedigna experter till både köket och salen.
Skicka information om dig sikke@haukilahdenhelmi.fi

Men också den vackraste pärlan kan tappa sin lyster, så vi gav byggnaden och även köket ett ansiktslyft.

Inredningen har ritats av inredningsarkitekten Ilkka Mälkiäinen. Allt inom byggnaden har förnyats ända upp till taket och även uteserveringen har fått helt nya möbler. Men nog om detta, var och en kan själv testa hur bekvämt de sitter i de nya stolarna.

Ammi Karppinen sköter restaurangchefens viktiga uppgift. Hennes sprudlande humor, stresstålighet och långa erfarenhet av restaurangbranschen garanterar att min vision om bra service förverkligas varje dag.

Köksmästaren Tero Nummelin ansvarar för köket. Hans meritlista är för lång för att återges här. Våra gäster får smaka på pärlor från land och hav. Menyn är mångsidig och varierande, eftersom menyn lever och förändras med säsongen och ibland kanske också beroende på havsvindarna.
Vårt vinsortiment har sammanställts för att på bästa sätt passa ihop med kökets läckerheter.
Visst är det alltid spännande att öppna ett nytt ställe, men jag är säker på att ni kommer att älska er pärla, som vi har skapat med stor vision och stort hjärta.
Vi gör vårt bästa och jag tror att vi snart kommer att vara bästa vänner, och vi kommer att njuta av det här och av de kommande säsongerna tillsammans!

Restaurangägare

Sikke Sumari

Mousserande

12cl/fl.

Flors Blanques Organic Cava, Spanien
9 / 50

Passione Sentimento Prosecco Rosé, Italien
9 / 50

Passione Sentimento Prosecco, Italien
9 / 50

Champagne

12 cl/fl.

Taittinger Brut Resérve, Frankrike
15 / 89

Taittinger Prestige Rosé, Frankrike

135

Vita viner

16cl/fl.

Weinrieder Grüner veltliner klassik 2019, Österrike

Grüner veltliner

torr, elegant, mogna äpplen

12,50 /  56

 

Knipser Johannishof riesling 2020, Tyskland

Riesling

torr, mineral, citrus

12,50 / 58

 

Hannes Reeh, Unblugged Chardonnay, Österrike

Chardonnay

torr, päron

13 / 62

 

Villa Maria Earth Garden organic

Sauvignon blanc, 2020, Nya Zeeland

Sauvignon blanc

torr, syrlig, fruktig

14,50 / 68

 

Jakob Jung Riesling classic 2020, Tyskland

Riesling

halvtorr, syrlig, mineralrik

14 / 65

 

Elena Walch, Ewa Cuvée, Italien

Gewürztraminer, müller thurgau, chardonnay

Torr, livfull, blommig

15 / 70

 

ROSÉVINER

16cl/fl.

Porta del Vento Maque Rosato, Sicilien
Perricone
Torr, fyllig, körsbär
11,50 / 50

Fleurs De Prairie, Frankrike
Grenache, cinsault, syrah
Torr, jordgubbe
12,50 / 56

Röda viner

16cl/fl.

Cave De Tain Crozes-Hermitage

Vin Biologique 2019, Frankrike

Syrah

Medelfyllig, mjuka tanniner, söt kryddighet

12,50 / 56

 

Dettori Renuso Rosso, Sardinien

Cannonau, Monica, Pascale,

fyllig, mjuk, lakrits

14 / 65

 

Ca´ Di Pian Barbera d´asti 2017, Italien

Barbera

fyllig, syrlig, choklad

80

 

Hispano+Suizas Bassus 2018, Spanien

Pinot noir

fyllig, sammetsmjuk, mustig tranbärssylt

85

 

Sobrero Barolo D.O.C.G 2016, Italien 

Nebbiolo

fyllig, mjuka tanniiner, söt kryddighet

120 

Dessertviner

8 cl

Braida Brachetto d´acqui, Italien
Brachetto, makea
Mousserande, röda bär
8

Graham´s 10 yo old tawny port, Portugal
Söt, fruktig, mjuk
13

 

Lunch

Kl. 11.30-15.00

HELMIS LUNCH

förrättsbord, soppa, husmanskost och kaffe/te